Yhteystiedot

Pudasjärven Metsästys- Pystykorva- ja Ajokoirakerho ry.

Puheenjohtaja
Teemu Moilanen
teemu.moilanen(at)kontio.fi
puh: 0400374296

Sihteeri/rahastonhoitaja
Mika Sarajärvi
mika.sarajarvi(at)pohde.fi
puh: 0405292832


Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:98645 kpl

Kerhon Historiaa

Kerho on perustettu 1997. Jäsenmäärä 1. toimintavuoden jälkeen oli yli 50 henkilöä.

Perustajajäsenet

 

Puheenjohtajat:

         1997-2003   Heikki Veteläinen

         2003-2006   Mikko Lehtola

         2006-2007   Heikki Veteläinen

         2007-2008   Mikko Lehtola

         2008-2012   Teijo Kettunen

         2013-           Ari Rantala

 

Sihteerit:

         1997-1998  Airi Ikonen

         1998-2007  Timo Kerälä

         2007-2012  Teemu Moilanen

         2013-          Marjaana Siltakoski

 

Historiikki

Helmikuun 21. päivänä 1997 kokoontui pudasjärvisiä hirvikoiraharrastajia mukana muutamia epäileväisiä pystykorvaharrastajia osuuspankin kokoustiloihin Pudasjärvellä, Pudasjärven Metsästyspystykorva- ja Ajokoirakerhon perustavaan kokoukseen. Olin mielessäni pohtinut jo pitempään jotta tarvitsemme paikkakunnalle toisen koirakerhon, koska metsästyskoiraharrastus pysyäkseen "hengissä" koe- ja näyttelysaralla on tullut tietynlaiseen tienhaaraan.

Toiminta silloisen Pudasjärven Kennelkerhon puitteissa kävi lähes mahdottomaksi palvelu- ja noutajakoiraharrastajien kanssa. Olin perustamassa 1985 kyseistä koirakerhoa, jonka toiminta lähti hyvin käyntiin, mutta muuttui hengeltään hyvin hankalaksi toimia. Niinpä kypsytin ajatusta Erkki Nauhan kanssa muutaman vuoden perustaa metsästyspystykorvaharrastajille oma yhdistys. Erkin äkillinen poismeno muutti asiaa vähän mutkikkaaksi, mutta tukeuduin Erkin ystävään Airi Ikoseen kysyen häntä uuden yhdistyksen sihteeriksi, mihin Erkki oli tarkoitus valita. Niinpä kutsuin perustavan kokouksen koolle ja asia sai innostuneen vastaanoton ja myös ajokoiraharrastajat kaksimiehisena lähtivät mukaan. Joten nimeksi yhdistykselle tuli tämä "lyhyt ja ytimekäs" Pudasjärven Metsästyspystykorva- ja Ajokoirakerho, sillä halusin varmistaa edellisen kerhon toimintaongelmat pois.

Toimintamme alkoi ravakasti. Ensimmäinen koe minkä yhdistys järjesti oli Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirin hirvenhaukun piirinmestaruuskoe jossa oli mukana kolmekymmentä koiraa. Mikä parasta omiemme menestys oli komea. Mauno Pönkön jämptiuros Nissas Foni voitti, Eero Puurusen harmaauros Yki oli neljäs sekä omistamani harmaauros Heppu tuli viidenneksi.

Kerhon jäsenmäärä oli yli 50 ensimmäisenä vuotena, nykyään jo yli 100. Olin puheenjohtajana ensimmäiset kuusi vuotta, sihteeri vaihtui ensimmäisen vuoden jälkeen Timo Kerälään joka toimi seuraavat yhdeksän vuotta tehden työtä kovasti kerhomme eteen. Tämän tilanteen näen kerhomme kohdalta valoisana sillä nykyinen puheenjohtaja ja sihteeri ovat nuoria, innokkaita koiraharrastajia ja yhdistyksen taloudellinen tilanne hyvällä tolalla.

 

Heikki Veteläinen

Pudasjärven Metsästyspystykorva- ja Ajokoirakerhon perustaja